PREUZIMANJA

mojsoft3

Test znanja je arhiviran sa WINRAR arhiverom za raspakiranje neophodno je da imate instaliran winrar. Ako nemate winrar možete ga preuzeti sa oficijelne stranice klikom na dugme "Preuzmi winrar arhiver" Odabrati 32 odnosno 64 bitnu verziju zavisno od vašeg operativnog sistema.

Nakon instalacije winrar aplikacije, preuzeti test znanja i pokrenuti instalaciju prateći korake.

 

Preuzmi Winrar arhiver
Preuzmi Test Znanja

NAPOMENA!

Većina učenika koristi neki web browser poput Chrome, Mozilla, Opera itd, sa kojima imaju probleme prilikom preuzimanja testa znanja ili nečega sa interneta. Preporučujem korištenje Brave Browsera kojeg možete preuzeti klikom OVDJE

 


Preporučujem!

Korištenje Tehnike u pozitivne svrhe. Izdvajam iHub router kao mašinu za pravljenje novca.

Besplatno učlanjenje i besplatna oprema.  Ograničen broj BESPLATNO

 Trenutna vrijednost HNT-a (helijum) je oko $49.48 po tokenu...

Vidi trenutnu cijenu na https://coinmarketcap.com/currencies/helium/

 Dakle, sa vašom besplatnom mašinom za rudarenje koju jednostavno uključite u zidnu utičnicu;  na primjer, ako vam rudari 125 HNT-a, generirao bi 6185$ ( oko 98960 KM) a da ne radite NIŠTA!

 MEĐUTIM, predviđena vrijednost HNT tokena do kraja godine je preko 52,00 USD!  Sam izračunaj kolika je ta suma!

 Ali još jednom, ne mogu nikako objasniti koliko će ova BESPLATNA oprema biti rijetka i kratkotrajna.  Ozbiljan sam 1,000% kada kažem da imate toliko toga za dobiti (možda nekome od vas prihod koji će promijeniti život!) uz NULA rizika!

 Molimo prijavite se i naručite svoju kutiju za rudarenje.

https://ataman.ihub.global/ihubregister/

 Ne morate regrutovati, ali....

 Za one od vas koji se odluče za referale, nebo je granica.  (opet za NULA troškova ikada)

 Oni vam šalju mali uređaj koji uključite u zidnu utičnicu u vašem domu ili stanu.

 Ima antenu i ovaj uređaj rudari kriptovalutu poznatu kao HNT (ili Helium).

 Ovo nema NIKAKVE veze s ulaganjem u bilo koju kriptovalutu pa čak ni sa znanjem o kriptovalutama!

 Njihov sistem je postavljen tako da vam plaća u američkim dolarima svake dvije sedmice (ali uskoro prelaze na sedmični)

 Ukratko, kada primite svoju malu kutiju/rudar, priključite je i to je to.

 Ne preostaje vam bukvalno ništa drugo osim prikupiti svoje HNT tokene i pustiti iHub Global da pretvori vaše iskopane HNT tokene u dolare za vas!

 Rudar koristi otprilike istu količinu električne energije kao sijalica od 60 vati. Ponavljam ograničena besplatna narudžba, inače je cijena 500€ po uređaju.

https://ataman.ihub.global/ihubregister/

P.S. Ovo nije finansijski savjet samo primjer kako znanje i tehnika može da vam promijeni život na bolje.

Što je Helium – kriptovaluta koju rudarite putem radiovalova

Rudarenje je oduvijek bilo važan dio industrije kriptovaluta i bez njega stjecanje nekih od najvećih kriptovaluta poput bitcoina (BTC) ili ethera (ETH) bi bilo nemoguće. No, za rudarenje spomenutih kriptovaluta potrebno je puno struje i skupe grafičke kartice, kojih u zadnje vrijeme nedostaje i to na globalnom nivou. 

Upravo zbog toga, Helium i njegova mreža postaju veoma zanimljivi jer za rudarenje nisu potrebne ni skupe grafičke kartice ni velika potrošnja struje.

Što je Helium mreža

Helium mreža je decentralizirana blockchain mreža dizajnirana kako bi omogućila međusobnu komunikaciju bežičnih uređaja niske potrošnje električne energije. Slično kao i WiFI mreža, samo što Helium mreža radi na principu peer-to-peer, što je koncept umrežavanja računala bez poslužitelja. Peer-to-peer je postao popularan nakon pojave Napstera, a možda najsvježiji primjer primjene peer-to-peer koncepta je program BitTorrent za ilegalno 'skidanje' video sadržaja. Napster nismo slučajno spomenuli jer je jedan od osnivača Heliuma, Shawn Fanning koji je stvorio i Napster.

Mreža Helium je pokrenuta u julu 2019. godine, a zamišljena je kao je decentralizirana mreža s 'pogonom' na blockchain koja je prije svega namijenjena za IoT uređaje (internet of things) jer omogućuje bežičnim uređajima slabe snage da međusobno komuniciraju i šalju si podatke putem svoje mreže čvorova, žarišnih točaka ili jednostavno hotspotova.

Helium Blockchain

Helium Blockchain je novi je blockchain izgrađen od nule kako bi potaknuo stvaranje decentraliziranih  javnih bežičnih mreža, a temelji se na novom radnom algoritmu nazvanom  Proof-of-Coverage (PoC), koji nagrađuje rudare u HNT-u izvornom tokenu Helium blockchaina za pomoć u izgradnji i razvoju mreže. Proof-of-Coverage je jedinstveni algoritam rada koji koristi radio valove za provjeru rada hotspotova.

Kako rudariti Helium

Stvar funkcionira na način da korisnik kupi hotspot uređaj od Heliuma ili nekog drugog odobrenog proizvođača, koji trenutno košta oko 500 dolara, instalira ga u svoj prostor te tako korisnik postaje sudionik u mreži, a osim što pomaže u stvaranju globalne Helium mreže, sami hotspotovi rudare Helium u obliku Helium tokena koji se prebacuju u Helium novčanik, a zatim s tim tokenima možete raditi što želite, baš kao i s bilo kojom drugom kriptovalutom. 

Što se tiče samih hotspotova, pojavile su se i tvrtke koje ih nude besplatno, ali od vašeg rudarenja uzimaju čak 50-80 posto, stoga je isplativija opcija naručiti 'original' iako se, kako se može pročitati u kripto grupama, na njega čeka i po nekoliko mjeseci.

Hoće li se rudarenje Heliuma isplatiti ovisi o nekoliko stvari. Prije svega, isplativost ovisi o količini rudara na određenom području i podacima koje hotspot uređaji primaju i prenose. To znači da što je više uređaja u blizini jedan drugome i što više podataka kroz njih prolazi veća je i zarada. Na službenim stranicama Heliuma postoji mapa na kojoj je moguće provjeriti sve aktivne uređaje u blizini.


helium miner