Obavijest

OBAVIJEST o početku nastave u školskoj 2020/2021. godini

OBAVIJEST

o početku nastave u školskoj 2020/2021. godini

 

 

U skladu sa Upustvom o organizaciji odgojno-obrazovnog  procesa u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona u školskoj 2020/2021. godini broj: 10-34-14233/20 od 27.08.2020. godine, obavještavamo roditelje i učenike JU „Osnovne škole Kovači“ da nastava za sve razrede počinje u utorak, 08.09.2020. godine, a izvođenje nastave u školskim prostorijama otpočet će na  sljedeći način:

  • za učenike prvog razreda i šestog izvođenje nastave u školskim prostorijama počinje u utorak, 08.09.2020. godine. Navedenog dana izvršiće se samo prijem učenika ovih razreda po sljedećem rasporedu:a)
  • Ia – 8.00 h
  • Ib – 8.30 h
  • VIa – 8.00 h
  • VI b – 8. 15 h
  • VI c – 8.30 h

Napomena: U pratnji učenika prvog razreda može doći samo jedna osoba

  • za učenike drugog, trećeg i sedmog razreda izvođenje nastave u školskim prostorijama počinje u ponedjeljak, 14.09.2020. godine,
  • za učenike četvrtog, petog, osmog i devetog razreda izvođenje nastave u školskim prostorijama počinje u ponedjeljak, 21.09.2020. godine.

Nastava za učenike drugog, trećeg, četvrtog, petog, sedemog, osmog i devetog razreda kreće od prvog nastavnog dana (utorak, 08.09.2020. godine) pa do njihovog planiranog povratka u školske prostorije realizovat će se elektronskim putem- nastava na daljinu, u skladu sa rasporedom časova.

Za vrijeme održavanja nastave u školskim prostorijama svako odjeljenje će se dijeliti u dvije grupe ( koliko broj prelazi dozvoljeni broj učenika u učionici), a nastavni proces će se organizovati na način da jedna grupa učenika jednu sedmicu sluša nastavu u učionici, dok drugoj grupi nastavnici neposredno nakon završetka posljednjeg nastavnog časa dostavljaju materijale sa uputama za samostalno učenje elektronskim putem. Naredne sedmice dolazi do smjene grupa, što podrazumijeva da grupa koja je slušala nastavu u učionici ne dolazi u školu i uči na daljinu, a grupa učenika koja je učila na daljinu nastavu pohađa u školi. Razredana nastava, odjeljenja koja se moraju dijeliti učenici će ići u školu dan za dan tj. jedan dan jedna grupa je u školi, a drugi dan druga grupa..Nastavni čas u školi trajat će 30 minuta.

Detaljnije informacije o podjeli odjeljenja u grupe i načinu izvođenja nastave učenicima će blagovremeno dostaviti razrednici.

Učenici s hroničnim oboljenjima, učenici s teškoćama u razvoju, kao i učenici koji u svom domu imaju osobe sa hroničnim oboljenjima ili druge osobe iz rizičnih grupa, nisu u obavezi pohađati redovnu nastavu u školi. Roditelj/staratelj učenika, koji usljed gore navedenih okolnosti ne može pohađati nastavu u školi, dužan je do početka nastave putem e-maila ili poštom na adresu škole dostaviti pismenu izjavu da učenik ne može pohađati redovnu nastavu u školi i da mu je potrebno dostavljati nastavne materijale u elektronskoj formi.

 

Direktor:

Mujanović Midhat,prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *